
Hummus, Falafel & Lebanese Grill

Tahin ___
Lübnan mutfağının temel lezzeti tahin, susamın kavrulmasından sonra ezilerek elde edilir. Humus başta olmak üzere bir çok yemeğe o unutulmaz tadı tahin verir.

Zahter ___
Kekik kokulu muhteşem lezzete sahip bir bitkidir. Taze ve kuru şekilde tüketilebilen zahter, hem salatalar hem de hamur işi ürünlerin lezzetine lezzet katar.

Humus ___
Nohut, tahin ve limon suyu doğru oranlarda karıştırılarak hazırlanır. Humusun Lübnan’da sadece yuvarlak kaplarda servis edilmesinin sebebi ekmek ile tabaktan sıyrılarak yenmesidir

Falafel ___
Ana maddesi nohut olan çeşitli baharatlarla karıştırılarak kızartılan bir sebze köftesidir. Tek başına, salatada veya dürüm içinde yenebilir, karar vermek zor!

Tabbule ___
Lübnan maydanozu, ince bulgur ve domatesten yapılan bir salatadır. Lübnan mutfağının vazgeçilmezlerindendir.

Kafta ___
Baharat karışımlarıyla şişe dizilerek hazırlanan Lübnan usulü bir kebaptır.

Kıbbeh ___
Özel olarak hazırlanan Lübnan usulü bir içli köftedir. Kızartma, mangalda ve sajiye çeşitleri bulunmaktadır. İçli köfte algısını tamamen yenileyendir.

Mutabbal ___
Közlenmiş patlıcan, yoğurt ve tahin karışımından yapılan, soğuk servis edilen bir mezedir. Nar bir yemeğe bu kadar yakışabilir…